Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

92,5

Photo: Vassilis Papaioannou
Αυτό που μου λείπει σήμερα πιο πολύ είναι το σπίτι σου με εμάς μέσα!

Ποτέ δεν είχε συμβεί! Άλλο ένα από αυτά που ποτέ δεν μας είχε ξανασυμβεί!

Η εκφώνηση των θεμάτων του Κρυμμένου Θησαυρού, πάντα μεγάλη υπόθεση για μας και ευκαιρία για γιορτή. Το ραντεβού που ευλαβικά τηρούμε όλοι και κανείς δεν χάνει! 

Το αυτί κολλημένο στο ραδιόφωνο, ακόμα και σήμερα, την εποχή της υπέρ δικτύωσης. Ο ραδιοσταθμός της ΕΡΑ, η σιωπή υποχρεωτική, κρατάμε και την ανάσα μας και τα πρώτα θέματα με τη φωνή της Κατερίνας για φέτος, να γλυκαίνει και να μικραίνει την απόσταση.

Θα παίξουμε και φέτος το παιχνίδι που τόσο μας ενώνει, το παιχνίδι που φέτος γίνεται 56 ετών! Αλλά πόσο μοναχικό, σήμερα που δίνονται τα θέματα να τα ακούμε μόνοι μας.

Θα μου πεις, θα κάνουμε τηλεδιάσκεψη, αλλά η οθόνη δεν έχει τη ζεστασιά της σοκολάτας, του καφέ, του γαλακτομπούρεκου, της σερπαντίνας και της παρέας γύρω από ένα ραδιόφωνο ανοιχτό, στο γραφείο του Κωνσταντίνου, ή στο σπίτι του Βασίλη. 

Φέτος δεν έχει τη φούρια και τη βιασύνη, το βιαστικά πρώτα ορνιθοσκαλίσματα στο χαρτί για τις απαντήσεις, το κουβάλημα των βιβλίων, που θα μας χρειαστούν, στο σπίτι που μας φιλοξενεί!

Και η γνώση ότι παντού στην Πάτρα το ίδιο κάνουν όλοι. Οι μυημένοι στο υπέροχο αυτό μυστήριο που με έναν τρόπο μαγικό μας συνδέει όλους εμάς, αλλά και με την πόλη μας.

Και όλα αυτά τα γράφω την ώρα της εκφώνησης των θεμάτων γιατί κάπως έτσι νιώθω πιο κοντά σε όλους σας!

Γιατί αυτό που μου λείπει σήμερα πιο πολύ, είμαστε όλοι εμείς μαζί!


Χριστίνα Σκαρπέτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Μαγεμένος Συρμός

  «Το έτος 1284 μετά τη γέννηση του Χριστού, οδηγήθηκαν μακρυά από το Χάμελιν εκατόν τριάντα παιδιά, γεννημένα στον τόπο αυτό, αποπλανημένα ...