Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Η παρέλαση των ονείρων ή μια παρέλαση όνειρο

Όχι, δεν έχει αρχίσει ακόμα η Παρέλαση των Ονείρων, ένα όνειρο που ονειρεύτηκε ένας άνθρωπος, ο Ασημάκης Στρατογιάννης και το μοιράστηκε με κάποιους ονειροπόλους έτοιμους να τον βοηθήσουν κι αυτοί με όλους εμάς! 

Αλίκη Ράγκου ἐποίησεν
Και σήμερα το πρωί δεν άντεξα να περιμένω και έριξα μερικές κλεφτές ματιές από το τζάμι, το βρώμικο ακόμα, το καλυμμένο με χαρτιά και τις είδα! Είναι όλες μαζί, όπως θα έπρεπε να ήμασταν και εμείς αυτές τις μέρες, αυτές οι κούκλες που μέρες τώρα βλέπω από την οθόνη μου, μόνο που είναι πιο όμορφες, πολύ πιο όμορφες από κοντά! Κόλλησα στο τζάμι προσπαθώντας να τις δω όλες, δεν μπορούσα ξεκολλήσω από εκεί! 

Ερμού και Αγ. Ανδρέου! Ερμού και Αγίου Ανδρέου χτυπάει η καρδιά του Καρναβαλιού! Χτυπάει η καρδιά της Πάτρας, η δική μας καρδιά! Αλήθεια σας λέω, αυτές οι άψυχες, ξύλινες κούκλες είναι ζωντανές, ανασαίνουν! Και ανασαίνουν την δική μας ανάσα, τη δική μας λαχτάρα να πετάξουμε, τη δική μας προσμονή να παρελάσουμε, αλλά και τη δική μας ματαίωση! Αυτές οι κούκλες είναι υπέροχες, η μια καλύτερη από την άλλη! Πως θα μπορούσε να ήταν αλλιώς; Δεν θα μπορούσε να ήταν αλλιώς! Σε αυτήν την κατασκευή βάλαμε όλη μας την ψυχή και όλο μας το καημό, αλλά συγχρόνως και όλη μας την χαρά, αυτή που είχαμε μαζέψει χρόνια τώρα και όλη την μουσική που ακούσαμε ποτέ στις παρελάσεις και στα πάρτυ και όλα τα χρώματα τα καρναβαλικά που είμαστε γεμάτοι! Μία μας ζήτησαν, πέντε φτιάξαμε, γιατί δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε να φτιάχνουμε! Και ούτε μία ίδια με την άλλη! 

Γι’ αυτό, όταν θα πάτε,
θα δείτε μια καινούρια συναρπαστική παρέλαση, που ξεκινάει στην Πάτρα σε λίγο και η καρδιά σας θα γεμίσει πυροτεχνήματα, όχι τέλους, αλλά αρχής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Μαγεμένος Συρμός

  «Το έτος 1284 μετά τη γέννηση του Χριστού, οδηγήθηκαν μακρυά από το Χάμελιν εκατόν τριάντα παιδιά, γεννημένα στον τόπο αυτό, αποπλανημένα ...