Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Επιστολή αναγνωστών...

Photo: Spiros Papatheodorou
          Έλαβα με mail το παρακάτω κείμενο από τέσσερα εφηβάκια για να το δημοσιεύσω στο blog μου! Είμαι χαρούμενη που τα άρθρα μου όχι μόνο διαβάστηκαν από τα παιδιά αλλά τα παρακίνησαν να εμπλακούν ενεργά, κάτι που για μένα είναι ζητούμενο!

Το καρναβάλι από τη φύση του δεν απευθύνεται σε παιδιά, αλλά σε ενήλικες. Στην Πάτρα όμως έχει μετατραπεί σε μια πάνδημη γιορτή που απευθύνεται τελικά σε όλους. Ελπίζω κάποια στιγμή να ανοίξει μεγάλη κουβέντα στην καρναβαλική κοινότητα της Πάτρας, για τις συνθήκες με τις οποίες συμμετέχουν τα παιδιά μας στο Καρναβάλι. Δεν γράφω κάτι περισσότερο για την ώρα, αφήνω να μιλήσουν τα παιδιά χωρίς καμμία δική μου παρέμβαση.

Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας Χριστίνα, Έλενα, Κωνσταντίνα, Παναγιώτα, παιδιά γεμάτα χρώμα!

Χριστίνα Σκαρπέτα


   << Η  πανδημία δεν  σταματά  τους  καρναβαλιστές>>

     Το Πατρινό Καρναβάλι χρόνια τώρα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα για την ιστορία της Πάτρας, όπου κάθε χρόνο γεμίζει από χιλιάδες άτομα που προέρχονται από διάφορες χώρες του κόσμου.

      Δυστυχώς τα σχέδια άλλαξαν. Φέτος οι επιδημιολόγοι αποφάσισαν πως πρέπει να ματαιωθεί το φετινό καρναβάλι, λόγω της πανδημίας που κυριαρχεί παγκοσμίως για να μην υπάρχει διασπορά του κορονοϊού. Η απόφαση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες. Χαρακτηριστικό στοιχείο των νέων παιδιών είναι η διασκέδαση του καρναβαλιού, όπου την στερούνται εξαιτίας των αποφάσεων που πάρθηκαν από την κυβέρνηση.

    Οι πατρινοί όμως δεν χάνουν την ελπίδα τους και με τον τρόπο τους κρατούν το καρναβάλι ζωντανό, παρ’ όλες τις συνθήκες που επικρατούν. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται, από την έναρξη του καρναβαλιού που πραγματοποιήθηκε μέσω της τηλεόρασης, όμως αυτή η δράση ήταν τελείως διαφορετική από την συνηθισμένη ζωντανή έναρξη που πραγματοποιείται εδώ και τόσα χρόνια. Ωστόσο υπάρχουν και  εξαιρέσεις, που είναι ομάδες ατόμων οι οποίες δρουν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διότι δεν έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στις παραπάνω δράσεις.Μια δράση που επινόησαν για να κρατήσουν τους πατρινούς εν δράσει, για να μην αποξενωθούν τελείως από το κλίμα του καρναβαλιού, είναι ο στολισμός μπαλκονιών με καρναβαλικές κατασκευές. Οι διοργανωτές της ιδέας αυτής θα δημιουργήσουν ένα βίντεο με φωτογραφίες από τα στολισμένα μπαλκόνια. 

Κλείνουμε με μια γενική διαπίστωση πως η νέοι παρά την όλη κατάσταση προσπαθούν να αποδράσουν από την μονότονη καθημερινότητα και βρίσκουν διάφορες λύσεις για να ψυχαγωγηθούν από την κατάσταση που επικρατεί.

Διονυσοπούλου Χριστίνα , Μπαχάρνικου Έλενα, Μπούσια Παναγιώτα, Κωνσταντίνα Παντελή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Μαγεμένος Συρμός

  «Το έτος 1284 μετά τη γέννηση του Χριστού, οδηγήθηκαν μακρυά από το Χάμελιν εκατόν τριάντα παιδιά, γεννημένα στον τόπο αυτό, αποπλανημένα ...