Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Ο Μεταμφιεσμένος θησαυρός και η Η Πασα...Τρέλα Μας !

Απίστευτη γιορτή εχθές το βράδυ στη Πάτρα!
Μια ιδέα! Αυτά που πετάμε ως σκουπίδια μπορούν να είναι στη πραγματικότητα ένας ...... μεταμφιεσμένος θησαυρός. Προφανώς και το έχουν κάνει και άλλοι. Προφανώς και την εποχή του διαδικτύου δύσκολα κάποιος μπορεί να μιλήσει για αποκλειστικότητα στις ιδέες και την έμπνευση. Αλλά επειδή εδώ στη Πάτρα οι ιδέες βρίσκουν πρόσφορο έδαφος, οι Πατρινοί αποφασίσαμε να το κάνουμε και θέμα του παιχνιδιού μας, του Κρυμμένου θησαυρού. Οι οδηγίες σαφείς:
«Φτιάξτε ένα ρούχο υψηλής ραπτικής από υλικά που ανακυκλώνονται». 
Κανένας δεν απόρησε, κανένας δεν αναρωτήθηκε. Και η ιδέα; Πραγματικά απογειώθηκε. Το καρναβάλι και ο Κρυμμένος Θησαυρός, της έδωσαν φτερά, την έκαναν να πετάξει. Σε έναν πολύ όμορφο χώρο, την Αγορά Αργύρη, τα παιδιά του Καρναβαλιού μεγαλούργησαν. Επίδειξη μόδας πραγματική. Ποιός σχεδιαστής μόδας δε θα τη ζήλευε; Δε θέλω να μοιραστώ κάποια φωτογραφία από τις δημιουργίες αυτές, γιατί κάποιοι θα αδικηθούν. Άλλωστε οι φωτογραφίες δε μπορούν να μεταφέρουν τα συναισθήματα του να συμμετέχεις σε κάτι τέτοιο!
Γιατί, δεν παρήλασαν απλώς, φορώντας τις δημιουργίες τους. Η έμπνευση αστείρευτη, αλλά δεν αρκεί να είσαι δημιουργικός.Τις ζωντάνεψαν, τους έδωσαν άλλον αέρα, τους έδωσαν λάμψη. Χρειάζεται να έχεις αυτή τη καρναβαλική κουλτούρα, που μόνο στη Πάτρα συναντάς, για να γίνουν τα πάντα διαφορετικά. Γιατί εδώ στη Πάτρα, βάζουμε τη ψυχή μας σε αυτό που κάνουμε και γιατί δε διστάζουμε να μοιραστούμε τη ψυχή μας με τους άλλους. Και αυτό το μοίρασμα είναι συγχρόνως αυτό που μας χαρακτηρίζει, που μας ενώνει αλλά και μας διαφοροποιεί από όλους τους άλλους. Μήπως αυτό δεν είναι το Καρναβάλι τελικά; Μοίρασμα!

Χριστίνα Σκαρπέτα


Η φωτογραφία είναι από τη σελίδα
 55ος Κρυμμένος Θησαυρός - Πατρινό Καρναβάλι 2020

Μπορείτε να δείτε και το παρακάτω βίντεο που δημοσίευσαν οι διοργανωτές του 55ου Κρυμμένου Θησαυρού για τη συγκεκριμένη εκδήλωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Μαγεμένος Συρμός

  «Το έτος 1284 μετά τη γέννηση του Χριστού, οδηγήθηκαν μακρυά από το Χάμελιν εκατόν τριάντα παιδιά, γεννημένα στον τόπο αυτό, αποπλανημένα ...